0045 26804587 henrik@zoomedia.dk

Henrik Egede-Lassen har dokumenteret naturen på alle 7 kontinenter under og over vandet blandt andet for National Geographic. Han har været vært på adskillige naturprogrammer på DR1 og DR2 og er grundlægger af Zoomedia og Albatros Adventure (en særlig afdeling af Albatros Rejser, som i 90erne eksperimenterede med ansvarlig turisme). Henrik har over 30 års erfaring som foredragsholder.

Ret Vildt

Takket være fjernsynet kan vi i dag komme tæt på dyrearter fra sofaen, som man knap nok kendte til for få generationer siden. Vi er f.eks. med når bjergorillaer føder eller spækhuggere hapser sæler på stranden i Patagonien. Det er unikt og lærerigt,- men ofte er historierne bag kulissen mindst lige så underholdene for i jagten på det ultimative billede, kan meget gå galt.

Foredraget handler om alt det vi normalt ikke ser på tv; fraklip, bøffer og alm. dumhed kombineret med nogle særdeles farlige dyr. Hør blandt andet om hvorfor man ikke skal spise figner og filme gletchere samtidigt, hvorfor kongekobraer og kontorlandskaber er et dårligt mix og hvordan det er at dykke med hajer, når man har feber…

 

Hajer, blæksprutter og narhvaler – de vildeste øjeblikke under vandet

 Som barn drømte naturfotografen Henrik Egede-Lassen om blive dykker, være direktør for Zoologisk Have og racerkører hos Ferrari.Kun det første lykkedes til fulde og i dag 40 år senere, lever Henrik af at formidle natur – over og under vandet.Tag med under isen i Arktis, på snorkel i Amazonas og videre til de mest artsrige koralrev i verden. Det bliver en aften med vilde historier om hajer, mantaer og hvaler tilsat billeder, film, fraklip og humor.

 

Menneskeskabte naturkatastrofer?
Beskrivelse: Er der en sammenhæng mellem vores levevis og visse former for
naturkatastrofer f.eks. oversvømmelser og ekstrem tørke? Hvis ja, hvad kan
vi gøre ved det? – og kan naturvidenskab hjælpe os til at finde
bæredygtige løsninger?

 

Arktis under forandring

Tag med på en fascinerende rejse til Arktis.
Hør om hvordan det er at filme narhvaler under vandet for National Geographic, flytte isbjørne med helikopter og hvor svært det kan være at filme en smeltende gletcher.
Foredraget ledsages af billleder, film, fraklip og personlige historier fra utallige ekspeditoner til Grønland, Svalbard og den Canadiske del af Arktis.

 

De sidste nomader på Borneo

I over 25 år har naturfotografen Henrik Egede-Lassen fulgt penanere, de sidste nomader på Borneo. En gang boede de isoleret i verdens ældste regnskov, i dag er mange ved at give op fordi tømmerhugst og missionærer fjerner fundamentet i deres kultur. Det er en historie med om overgreb, håb og overraskelser – og om hvordan tilfældigheder kan ændre folks liv.

 

Bidt af varaner

I det østlige Indonesien lever verdens største øgle, komodo varanen, som med en længde på over 3 meter, store appetit og giftige bid, er toppen af fødekæden på land. I samme område bor flere tusinde mennesker, hvis hverdag er påvirket af varaners tilstedeværelse f.eks. er alle skoler lukkede til af store mure og låger, fødselskliniken har en fast vagt til at holde varanerne væk, og alle kender til nogen, som er blevet bidt eller jaget. Men varanerne er også den primære grund til at så meget af områdets natur er fredet nationalpark og mange lokale er både glade og stolte over deres unikke rovdyr. Foredraget taget udgangspunkt i Komodoøernes fantastiske natur, varanernes verden og de lokales hverdag med de store øgler på godt og ondt.