0045 26804587 henrik@zoomedia.dk

Hanne Strager, cand.scient. i biologi, uddannet i Danmark og USA. Hanne Strager står bag de anmelderroste udstillinger Bionik, Milliarter, Fjer, Magasinet og Evolution. Hun er forfatter til bogen Som at tilstå et mord om Charles Darwin og evolutionsteorien, og hun fik i 2009 Det Naturvidenskabelige Fakultets formidlingspris “Årets formidler”.

Hanne Strager var som udstillingsleder på Danmarks Akvarium med til at initiere arbejdet med at skabe Den Blå Planet på Amager, og hun var medinitiativtager til hvalcenteret på Andenes i Norge, som i dag er en millionforretning med turister fra hele verden.

se mere på www.hannestrager.com

Foredrag 1:
Darwins liv og sejladsen med Beagle – en lang rejse mod erkendelse
Darwin var født ind i det bedre borgerskab i 1800-tallets England. Men hans liv og tanker har fået kolossal betydning for os alle. Hvad var det Darwin opdagede på sin lange jordomrejse med Beagle, og hvorfor har det fået så store konsekvenser for os i dag? Hvordan var han som menneske og hvad vi det sige at være videnskabsmand i victoriatiden?

 

Foredrag 2:
Kreationisme, Intelligent Design og modstanden mod evolutionsteorien
Helt fra Darwin fremlagde sin berømte teori i 1859 har der været betydeligt modstand mod den; og modstanden er ikke blevet mindre med årene. Hvorfor er teorien så kontroversiel og hvorfor støder den sammen med kristendommen – og andre religioner?
 
Foredrag 3:
Darwin: Myterne og mennesket
Der er mange myter om Darwin. Blev han religiøs på dødslejet? Var det hensynet til hans meget troende hustru, der fik ham til igen og igen at udsætte offentliggørelsen af sin evolutionsteori? Hvilken rolle have de berømte Galapagos-finker egentligt i hans erkendelse? Og hvorfor var han konstant syg efter han kom hjem fra jordomrejsen med Beagle?
 
Foredrag 4:
Forfulgt og beundret – spækhuggeren i skudlinjen
Få dyr har været så efterstræbte som spækhuggeren. De er blevet jagtet og beskyldt for at udrydde fiskebestande og andre dyr i havet, og mange steder har der været stor frygt for de enorme rovdyr. Andre steder har de været tilbedte og nogle steder har mennesket ligefrem samarbejdet med dem.

Foredrag 5
Spækhuggeren – livet under overfladen
Når man studerer hvaler ser man oftest kun glimt af dyrene når de er på overfladen. Men hvad sker der under vandet? Det er her størstedelen af en hval liv tilbringes. Følg spækhuggernes liv under vandet på film og se deres komplekse og spændende liv i familieflokken, se hvordan de jager sild og oplev hvad der sker når de støder på pukkelhvaler.